Zupa buraczkowa z kiszonymi ogókami

4.5 (185 ocen)

  • 60 min

Sama wymyśliłam tę wersję zupy, zakwasiłam ją ogórkami kiszonymi, ciekawy smak

  • 60 min

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
    3-4 buraki
    kawałek selera
    2 marchewki
    3 ogórki kiszone
    1 listek laurowy
    5 szt ziela angielskiego
    pieprz ziarnisty
    sól
    cukier do smaku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    Zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa z kiszonymi ogókami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję rosołową umyć i włożyć do garnka z wodą, zagotować. Dodać obraną i umytą włoszczyznę potartą na tarce oraz buraki obrane i pokrojone w ćwiartki. Osolić.
    Dodać ziele angielskie, listek laurowy i kilka ziaren pieprzu. Przykryć i gotować do miękkości warzyw.
    Wyjąć z zupy porcję rosołową i buraki. Ogórki również zetrzeć na tarce i włożyć do garnka z zupą.
    Doprawić solą , pieprzem i cukrem.
    Jogurt zahartować gorącą zupą, wlać do garnka, zamieszać i zagotować. Gorącą zupę rozlać do talerzy, można ozdobić odrobiną jogurtu lub śmietany. Posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować