Zupa brokułowa

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Jedna z zup, które znikają u nas w oka mgnieniu :-)

  • 60 min

Składniki:

  • kawałek schabu z kością (ewentualnie udko z kurczaka)
    4 ziemniaki
    brokuł
    1 marchewka
    pół korzenia selera
    kawałek pora
    pęczek koperku
    śmietana
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa brokułowa

Zupa brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do garnka razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Dodajemy marchewkę, por i seler pokrojone w kostkę. Brokuł dokładnie myjemy i dzielimy na różyczki. Dodajemy do zupy gdy pozostałe warzywa są lekko miękkie ponieważ brokuł nie potrzebuje długiego gotowania, wystarczy ok, 12 minut by nie zrobiła nam się z niego ciapa. Zupę zaprawiamy śmietaną hartując ją wcześniej odrobiną gorącej zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować