Zupa brokułowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, zdrowa i szybka w przyrządzeniu zupa brokułowa.

  • 20 min

Składniki:

  • - mrożone brokuły - 1,5 opak
    - mrożona włoszczyzna - 1 opak
    - bulion drobiowy lub warzywny - 2,5 l
    - makaron - 3 garście - u mnie grube nitki
    - liść laurowy - 2 szt
    - sól
    - jogurt naturalny - 2 łyżki

Zupa brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03pjybm 1. Mrożone warzywa i włoszczyznę wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia.
  • image-1yca4ot 2. Gdy bulion z warzywami zacznie wrzeć, dodajemy makaron i gotujemy ok 10 -15 minut. Pod koniec gotowania zupę zabielamy jogurtem i solimy według uznania. Smacznego:)

Porady

Zamiast jogurtu do zabielenia można użyć śmietany

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy