Zupa ala meksikana

5 (187 ocen)

Pyszna, sycąca i rozgrzewająca zupa. I co ważne szybko się ja robi :)

Składniki:

  • duży filet z kurczaka
    cebula
    ząbek czosnku
    1/2 puszki kukurydzy
    puszka krojonych pomidorów
    2 łyżki mąki
    łyżka kurkumy
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sól, pieprz
    1-2 szkl bulionu warzywnego lub drobiowego
    natka pietruszki
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ala meksikana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. W miseczce wymieszać mąkę, kurkumę i paprykę. Dodać kurczaka i dokładnie obtoczyć go w mieszance. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać zmiażdżony czosnek i kurczaka. Smażyć kilka minut. Następnie dodać zmiksowane pomidory i odsączoną kukurydzę. Dusić chwilę, dolać bulion (ilość zależy od tego jak gęstą zupę chcemy uzyskać). Gotować na małym ogniu ok 10 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Kurczak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować