Zupa a' la leczo

4.5 (190 ocen)

  • 20 min

Zupa sezonowa na chłodniejsze, letnie dni.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 zielonej cukinii
    0,5 żółtej cukinii
    2 czerwone papryki
    1 cebula
    20- 30 dag cienkiej kiełbasy
    2 łyżki oleju
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz czarny mielony
    ziele angielskie
    liść laurowy
    pieprz czarny ziarnisty
    500 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa a' la leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa a'la leczo 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim pokrojoną w półplasterki cebulkę. Gdy ta zmięknie dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Całość dusimy kilka minut i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. W tym czasie w garnku zagotowujemy wodę z przyprawami. Gdy warzywa na patelni będą miękkie przekładamy je do garnka i gotujemy. Cienką kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy, a następnie dodajemy do gotujących się warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i sól oraz pieprz do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować