Zucchine tonnate

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zucchine tonnate czyli cukinia w sosie tuńczykowym

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 6 sztuk
    - oliwa: 2 łyżki
    - puszka tuńczyka w sosie własnym: 2 sztuki
    - majonez: 2 łyżki
    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - korniszon: 0.5 sztuki
    - kapary: 1 łyżka
    - szczypiorek: 2 łyżki
    - koperek: 2 łyżki
    - natka pietruszki: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - kapary do przybrania: 1 szczypta
    - korniszony do przybrania: 1 szczypta
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zucchine tonnate - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie przekroić wzdłuż na 4 ( a jeśli są duże to na 8) części. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cukinie i smażyć je, aż się zezłocą mieszając od czasu do czasu (trwa to ok. 5 minut). W międzyczasie do blendera wrzucić resztę składników (plus przyprawy do smaku) i miksować, aż powstanie gładki sos. Cukinie wyłożyć na talerz, doprawić sola i pieprzem, polać sosem, przybrać kaparami, korniszonami i cząstkami cytryn.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować