Żu-żu ze schabu

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przypraw zamieniają przeciętne mięcho w coś ciekawego. To doskonała propozycja dla zabieganych- wystarczy dzień wcześniej przygotować mięso i następnego dnia po przyjściu z pracy tylko usmażyć.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab bez kości: 1 kilogram
    - curry łagodne: 2 łyżeczki
    - jajka: 3 sztuki
    - płatki migdałów: 50 gramów
    - cebula biala: 2 sztuki
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
    - Sól kuchenna: 1 łyżka
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki

Żu-żu ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki . Mięso i pozostałe składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na dobę(cebula powinna być pokrojona w drobną kosteczkę).
  • 2. Następnego dnia mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony do uzyskania złocistego koloru. Podajemy z ryżem lub grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy