zrazy ze szpinakiem

4.5 (184 ocen)

uwielbiam szpinak

Składniki:

  • - 4 plastry schabu
    -olej
    -smalec
    -cebula

    Farsz:
    -25 dag szpinaku
    -jajko
    -3 ząbki czosnku
    -pieprz
    -przyprawa uniwersalna
    -2 łyżki ketchupu
    - mielona słodka papryka
    -przyprawa do mięs
    -majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy, osączamy i drobno siekamy.
    Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oleju.
    Dodajemy szpinak, mieszamy.
    Doprawiamy do smaku przyprawa uniwersalna, pieprzem i ketchupem.
    Po chwili zbijamy jajko i smażymy, mieszając, aż białko się zetnie.
    Studzimy.
    Plastry schabu cienko rozbijamy.
    Smarujemy farszem szpinakowym i zwijamy, chowając brzegi.
    Zrazy mocno obwiązujemy nicią kuchenną.
    W rondlu roztapiamy smalec.
    Zraz obsmażamy ze wszystkich stron, aż tłuszcz zbrązowieje.
    Podlewamy wodą, dusimy.
    Doprawiamy do smaku majerankiem, przyprawa uniwersalna, papryką, przyprawa do mięs i pieprzem.
    Pod koniec duszenia dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować