Zrazy z szynki i mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone wyrabiamy jak na klops mielony. Czyli dodajemy jajko drobno posiekana cebulka, trochę przyprawy do mięsa mielonego , soli i pieprzu do smaku.
Podzielić sobie na 6 klopsików.
2.Szynkę pokroić w plastry jeśli kupiliśmy w całości, kroimy wzdłuż włókien podobnie jak wołowinkę.
Mięso rozklepujemy , na każdy duży plaster kładziemy łyżkę musztardy ostrej rozsmarowujemy, na to soli, pieprzu , i mielone tak na środek rozsmarowujemy je na środek na to układamy plaster cebuli, boczku (ja tutaj swojską wędzoną szyneczkę)i ogórek.
Zawijamy w roladkę pieczemy z obu stron . Przekładamy do garnka lub głębokiej patelni podlewamy do miękkości , do sosu dodaje jeszcze cebuki trochę ogóreczek w kostkę jeden pokrojony magii do smaku. Na koniec zaklepuje sos mąką .
Pychotka prawie tak pyszne jak z wołowinki , mielone dodaje smaku i miękkości szyneczce.
polecam
Komentarze