Zrazy z szynki i mielonego

4.5 (154 ocen)

  • 1 godz. 30 min

przepis dostałam od koleżanki z pracy

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 plastrów szynki wieprzowej czyli około 1 kg,
    30 dag mielonego wieprzowego
    musztarda ostra około 6 łyżeczek
    6 plastrów boczku wędzonego lub wędzonej szynki
    6 ogóreczków kiszonych
    2-3 cebulki
    sól, pieprz
    jajko
    przyprawa do mielonego
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy z szynki i mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wyrabiamy jak na klops mielony. Czyli dodajemy jajko drobno posiekana cebulka, trochę przyprawy do mięsa mielonego , soli i pieprzu do smaku.
    Podzielić sobie na 6 klopsików.
  • 2. Szynkę pokroić w plastry jeśli kupiliśmy w całości, kroimy wzdłuż włókien podobnie jak wołowinkę.
    Mięso rozklepujemy , na każdy duży plaster kładziemy łyżkę musztardy ostrej rozsmarowujemy, na to soli, pieprzu , i mielone tak na środek rozsmarowujemy je na środek na to układamy plaster cebuli, boczku (ja tutaj swojską wędzoną szyneczkę)i ogórek.
    Zawijamy w roladkę pieczemy z obu stron . Przekładamy do garnka lub głębokiej patelni podlewamy do miękkości , do sosu dodaje jeszcze cebuki trochę ogóreczek w kostkę jeden pokrojony magii do smaku. Na koniec zaklepuje sos mąką .
    Pychotka prawie tak pyszne jak z wołowinki , mielone dodaje smaku i miękkości szyneczce.
    polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować