Zrazy z marchewką i porem

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Apetycznie wyglądają i szybko znikają z talerzy.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 plastrów (po ok.10 dag) schabu
    1 por
    2 średnie marchewki
    6 cienkich plastrów szynki
    3 łyżki mąki
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
    sałata i pomidory i szczypiorek do dekoracji

Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy z marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oprósz solą i pieprzem. Przykryj i odstaw do lodówki na godzinę.
  • 2. Por oczyść, podziel na liście. Marchewkę obierz, potnij na dość cienkie plasterki. Zielone liście pora sparz trzy minuty we wrzątku, marchewkę ugotuj do miękkości. Odstaw do wystygnięcia.
  • 3. Przyprawione kotlety rozbij. Przykryj porem, wędliną i plasterkami marchewki. Mięso zwiń, roladki zepnij wykałaczkami.
  • 4. Na patelni rozgrzej olej. Oprószone mąką zrazy zrumień na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej odrobiną wody. Piecz ok.20 min w temp.180 st. Przełóż na talerze. Udekoruj sałatą, szczypiorkiem i pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować