Zrazy z kiszoną kapustą

4.47 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Lubię kulinarne nowości, a rodzina zwykle je akceptuje.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1 kg schabu bez kości
    ● 50 dag kiszonej kapusty
    ● 30 dag pieczarek
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa do mięs
    ● kostka rosołowa
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrazy z kiszoną kapustą 1. Cebulę obieramy, kroimy
    w kostkę i szklimy na rozgrzanym
    oleju. Kapustę lekko odciskamy
    i drobno kroimy. Wsypujemy
    do cebuli. Smażymy kilka
    minut, mieszając. Pieczarki
    oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na osobnej patelni podsmażamy
    kilka minut na oleju,
    aż sok odparuje. Przekładamy
    do kapusty, mieszamy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Mięso myjemy i osuszamy.
    Kroimy w 8-10 plastrów. Cienko
    rozbijamy. Posypujemy
    z obu stron przyprawą do
    mięs. Na każdy plaster mięsa
    nakładamy po łyżce farszu,
    zwijamy w rulon i spinamy
    wykałaczkami. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju. Przekładamy
    do rondla.
  • 3. Kostkę rosołową rozpuszczamy
    w szklance wody. Wlewamy
    do mięsa. Dusimy na
    małym ogniu do miękkości
    (ok. 30 m

Porady

● Pieczarki można zastąpić 3-4 suszonymi grzybami. Moczymy je 1-2 godziny, a następnie gotujemy i drobno kroimy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować