Zrazy z karkówki z piekarnika

4.51 (203 ocen)

Pyszne i łatwe w przygotowaniu :) Często robię różne tradycyjne potrawy w inny sposób.

Składniki:




  • 4 plastry karkówki
    1 cebula
    1 ogórek kiszony
    sól i pieprz
    przyprawa do mięs
    olej

Wystaw ocenę:

4.51 (203 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Zrazy z karkówki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę rozbić tłuczkiem. Przyprawić.
    Cebulę pokroić w kostkę ,ogórki w słupki.
    Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę.
    Na każdy plaster karkówki nakładać cebulę,ogórka i zawinąć.
    Każdego zraza lekko obsmażyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać tłuszcz ze smażenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować