• Zrazy z karkówki pieczone

    Dodane przez: lexi27

  • Smaczna i tańsza wersja tradycyjnych zrazów !

  • Składniki

    1 kg karkówki

    20 dag boczku wędzonego

    4-5 ogórków kiszonych

    2-3 cebule

    2-3 łyżki keczupu

    2-3 łyżeczki przyprawy do karkówki

    sól, pieprz do smaku

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mięso myjemy i kroimy w plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety.

    2.

    Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Boczek tniemy w słupki o szerokości 1 cm i długości około 3 cm. Ogórki kiszone dzielimy na ćwiartki.

    3.

    Rozbite plastry karkówki rozkładamy na stole, posypujemy pieprzem i solą. Na każdym plastrze układamy po słupku boczku, cebuli i ogórka kiszonego. Zrazy zawijamy, składając brzegi do środka. Posypujemy przyprawą przygotowaną z wymieszanych składników i smarujemy keczupem.

    4.

    Zrazy wkładamy do rękawa do pieczenia (bez dodatkowego tłuszczu) i wlewamy 2 łyżki wody. Wstawiamy na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, szkola_babci
  • 0 komentarzy

Dodane przez: lexi27

lexi27 85

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-09T10:59:22+01:00

3810 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »