Zrazy z karkówki lub łopatki

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrazy to nasz ulubiony, niedzielny obiad( robię tylko i wyłącznie w ten jeden, tradycyjny sposób) bo tak robiła moja mama. Myślę,ze kiedyś moja córka również sięgnie po ten fantastyczny przepis.

Składniki:

  • 5 rozbitych plastrów karkówki,
    cebula,
    2 ogórki kiszone,
    5 suszonych grzybów,
    5 plasterków wędzonego boczku lub wędzonej kiełbasy ,
    sól , pieprz , majeranek, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy z karkówki lub łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy rozbity plaster mięsa posypać solą, czosnkiem,pieprzem i majerankiem.
    Na każdym położyć plasterek boczku, pasek ogórka kiszonego,cebulę, suszonego grzybka.
    Zwinąć w rulon , obwiązując bawełnianą nicią. Na rozgrzanym oleju podsmażyć zrazy,potem podlać wodą. Dusić około godziny do miękkości, zaciągnąć sos.

Porady

Podawać na ciepło lub na zimno , w każdej postaci są bardzo aromatyczne i smakują świetnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować