Zrazy z karkówki

4.5 (173 ocen)

Tańsze od tradycyjnych,ale tak samo pyszne.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    1 ogórek kiszony
    4 paski papryki zielonej
    4 paski papryki czerwonej
    2 pieczarki
    sól,pieprz,przyprawa do mięs
    olej do smażenia
    woda do duszenia


Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrazy z karkowi 1. Plastry karkówki rozbijamy lekko tłuczkiem do miesa. Przyprawiamy.
    Na kazdy plaster układamy: ćwiartkę ogórka, pasek papryki zielonej,pasek papryki czerwonej i kilka plastrów pieczarki.Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką. W rondelku rozgrzać olej, układać zrazy. Smażyć okolo 10 minut.
    Następnie zalać wodą i dusić ok.40 min. Wyciągamy z wody. Układamy na talerzu. Można podawać z sosem, ziemniakami lub kaszą i surówką :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Ogórek Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować