Zrazy z karkówki

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój mąż uwielbia zrazy, postanowiałam przyrządzić je w nowej, zdrowszej wersji... Wyszły rewelacyjnie...

Składniki:

  • 1kg karkówki wieprzowej bez kości,
    10dag kiszonej kapusty,
    20 dag pieczarek,
    2 łyżki kaszy gryczanej,
    3 łyżki musztardy,
    sól,
    pieprz,
    3 łyżki margaryny.
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrazy 1. Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć. Kapustę opłukać, odcisnąć z nadmiaru wody, drobno posiekać i połączyć z kaszą. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą. Doprawić do smaku.
  • Zrazy2 2. Mięso pokroić na plastry, cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem, z jednej zaś posmarować musztardą. Nakładać farsz, zwijać i spiąć wykałaczką.
  • Zrazy3 3. Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej margarynie. Następnie zalać wodą, jeżeli został nam jakiś farsz to dodać go do sosu i dusić pod przykryciem przez ok.1,5godz. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować