Zrazy z jabłkami

4.5 (175 ocen)

  • 20 min

Zrazy z jabłkami smacznie i szybko

  • 20 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    1 jabłko
    50 g szynki konserwowej
    kostka mięsna
    2 łyżki masła
    1 łyżka mąki
    1 cebula
    majeranek
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Szynki

Zrazy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety cienko rozbić, delikatnie rozbić. Jabłko obrać ,pokroić w
    kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć
    porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami,
    oprószyć mąką i smażyć na maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić podlać kostką mięsną rozpuszczoną w 400ml wrzącej wody. Dusić do miękkości, około 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować