zrazy wołowe zawijane....

4.5 (151 ocen)

... uwielbiam te zrazy. Zawsze babcię prosiliśmy by zrobiła na obiad, i to właśnie te z babcinego przepisu mi smakują najbardziej....ojj pychotka obiecuję....:):

Składniki:

  • zrazy wołowe
    kwaszone ogórki
    cebule
    plastry wędzonego boczku (ew można też cienkie plastry słoniny)
    sól, pieprz
    musztarda
    smalec
    marchewka, seler, por
    papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy wołowe zawijane.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić na płaty, posypać pieprzem i solą, posmarować musztardą.
  • 2. Ogórki pokroić wzdłuż, cebulę obrać przekroić wzdłuż, rozdzielić na pojedyncze płatki. Na mięsie układać plastry boczku, ogórka i cebuli, zwinąć, związać białą bawełnianą nitką, lub spiąć wykałaczkami.
  • 3. Obsmażyć na smalcu, ułożyć w rondlu, podlać wodą, wrzucić przyprawy.
  • 4. Na pozostałym że smażenia tłuszczu przyrumienić pokrojoną cebulę, dodać do duszących się zrazów. Wrzucić startą na tarce marchewkę, selera, i pokrojonego pora. Dusić aż mięso będzie miękkie...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować