Zrazy wołowe w pełnoziarnistych bułkach

0 (0 ocen)

To danie robiłam lata temu na obornę pracy dyplomowej w technikum.Obroniłam się na 5.Danie robiło wrazenie.Smakuje takze mojej rodzinie.

Składniki:

  • Na 8 zrazów:
    8 pełnoziarnistych podłuzych bułek,
    8 plastrów wołowiny,
    8 łyżeczek musztardy sarepskiej
    sól morska i pieprz czarny,
    słodka papryka mielona,
    3 ogórki kiszone z chili
    4 plastry boczku wedzonego,
    3 cebule
    1 kopiasta łyżka mąki pszennej
    2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
    wykałaczki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy wołowe w pełnoziarnistych bułkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrazy 1. Plastry wołowiny dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy je solą i pieprzem. Mięso smarujemy musztardą, układamy na nim słupek boczku wędzonego, kawałek kiszonego ogórka i cebulę. Zraz zawijany bardzo dokładnie i spinamy wykałaczką. Następnie obtaczamy zrazy w mące i obsmażamy na oleju z każdej strony, mięso przekładamy do garnka , na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w piórka i gdy cebula stanie się złota przekładamy ją do zrazów, podlewamy całość wrzącą wodą (ok. 1/2 litra) i dusimy do miękkości mięsa, jeśli woda za szybko odparuje uzupełniamy wodą.
  • bułki 2. Pod koniec sos doprawiamy solą,mielona papryka i pieprzem,mozna zagęscic mąka.Ze zrazów usuwamy wykałaczki.Z bułek wydrążamy łyżeczką miąższ,wkładamy zraz,polewamy sosem i przykrywamy gorna czescią bułki.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować