Zrazy staropolskie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cenię sobie tradycyjną kuchnię, ale lubię też nowości.

Składniki:

  • ● 1 kg wołowiny zrazowej
    ● smalec
    ● kilka obgotowanych suszonych grzybów z wywarem
    ● 2-3 cebule
    ● 3 kromki razowego chleba
    ● łyżka masła
    ● sól, pieprz

Zrazy staropolskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry
    w poprzek włókien i cienko rozbijamy. Oprószamy solą
    i pieprzem.
  • 2. Cebule kroimy w małą
    kostkę, podsmażamy na
    smalcu. Chleb ścieramy na
    tarce. Mieszamy z cebulą
    i masłem. Doprawiamy.
  • 3. Na plastry mięsa nakładamy
    farsz i zwijamy. Rumienimy
    na smalcu. Przekładamy
    do rondla, podlewamy wywarem
    z grzybów. Dodajemy
    pokrojone w paski grzyby.
    Dusimy do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy