Zrazy serowo-paprykowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki mamie tajniki kuchni zgłębiałam już od dzieciństwa. Ta pasja trwa do dziś. Mam mnóstwo różnych kulinarnych pomysłów.

Składniki:

  • ● 60 dag fileta z indyka
    ● żółta lub czerwona papryka
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● 15 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa do grilla
    ● 4 łyżki śmietany
    ● olej

Zrazy serowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w 1-cm plastry. Rozbijamy. Oprószamy przyprawami. Paprykę i ser kroimy w paski. Z 1/2 gałązek natki układamy na plastrach mięsa. Zwijamy w roladki. Smarujemy olejem. Pieczemy 40 minut w 190 °C, podlewając wodą.
  • Zrazy serowo-paprykowe 2. Sos zlewamy, zagotowujemy z 1/4 szklanki wody. Mieszamy ze śmietaną i posiekaną resztą natki. Roladki kroimy w grube plastry, wkładamy do sosu. Zagotowujemy.

Porady

RADY Joanny Gniot Podajemy z ziemniakami. Sos można zagęścić, dodając do śmietany łyżkę mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy