Zrazy pychotka.

4.5 (167 ocen)

Tak przygotowane zrazy będą smakowały każdemu.

Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości

    1/2 słoiczka musztardy

    5 ogórków kiszonych

    2 cebule

    sól

    pieprz

    boczek wędzony surowy

    0.5 szklanki mąki

    bulion grzybowy

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy pychotka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę pokroić w plastry i rozbić, posolić , popieprzyć z dwóch stron .
  • 2. Cebulę pokroić i przysmażyć na oleju . Plastry wołowiny posmarować musztardą , położyć usmażoną cebulę, plastry boczku , pokrojonego ogórka kiszonego . Wszystko razem zwinąć w tak zwaną "rurkę", spiąć wykałaczką bądź szpikulcami do zrazów. Oprószyć mąką .
  • 3. olej rozgrzać na patelni . Mięso podsmażyć z obu stron . Rozrobić bulion grzybowy lub dodać suszonych grzybków. Sos zagęścić . Smacznego !

Porady

Zrazy można przygotować dzień wcześniej , i smażyć następnego dnia .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować