Zrazy pszczyńskie

4.5 (165 ocen)

Zrazy są bardzo smaczne i szybko się je przygotowuje.

Składniki:

  • 1/2 kg schabu bez kości,
    ogórek kiszony,
    kawałek kiełbasy zwyczajnej,
    5 dag startego żółtego sera,
    sól, pieprz,
    jajko,
    2 łyżki mąki,
    3 łyżki bułki tartej,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy pszczyńskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrazy pszczyńskie surowe 1. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć z jednej strony solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa ułożyć po plasterku kiełbasy, ogórka i łyżeczkę startego sera.
  • surowe zrazy pszczyńskie2 2. Mięso zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować