Zrazy po meksykańsku

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię potrawy proste, które można zrobić w krótkim czasie i „z niczego”, ale dobrze doprawione, z nutką egzotyki.

Składniki:

  • ● 200 g wołowiny
    ● 200 g wieprzowiny
    ● 1 czerstwa bułka
    ● 3 cebule
    ● 1 jajko
    ● 1/2 szklanki śmietany
    ● 2 łyżki smalcu
    ● 2 czerwone słodkie papryki
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 2 łyżeczki słodkiej papryki
    ● 2 łyżeczki ostrej papryki
    ● natka pietruszki
    ● sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrazy po meksykańsku 1. Obydwa rodzaje mięsa mielimy
    z namoczoną bułką i dwiema
    pokrojonymi cebulami.
  • Zrazy po meksykańsku 2. Mieszamy z jajkiem i posiekaną
    natką. Doprawiamy solą,
    pieprzem i słodką papryką
    i formujemy zrazy. Smażymy na
    smalcu z obu stron.
  • Zrazy po meksykańsku 3. Papryki myjemy, przekrawamy,
    usuwamy gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w kostkę.
    Cebulę również kroimy w kostkę.
    Podsmażamy, dodajemy koncentrat pomidorowy. Zrazy
    zalewamy sosem.
  • Zrazy po meksykańsku 4. Śmietanę mieszamy z ostrą
    papryką i dodajemy do mięsa.
    Dusimy ok. 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować