Zraziki zapiekane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem. Każdy plaster smarujemy trochę musztardą, układamy na nim kawałek boczku i kawałek cebuli. Zawijamy, spinamy wykałaczką, obtaczamy w mące i smażymy na oleju na brązowy kolor. Podsmażone układamy w naczyniu żaroodpornym.
2.Pieczarki myjemy, kroimy. Kroimy pozostałą cebulę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i łyżkę oleju, smażymy pieczarki z cebulą. Posypujemy trochę solą i pieprzem. Następnie wykładamy je do naczynia żaroodpornego. Całość posypujemy posiekaną pietruszką i startym serem. Zapiekamy w piekarniku przez pół godziny w 190 stopniach. (15 minut piekłam zakryte i 15 minut odkryte)
Komentarze