Zraziki drobiowe

4.51 (196 ocen)

Coś dla osób nielubiących wieprzowiny...

Składniki:

  • -filety z piersi kurczaka
    -małe młode marchewki
    -młoda cebula
    -0,5 kg mielonego mięsa z indyka
    -bułka tarta
    -2 jajka
    -vegeta, przyprawa do kurczaka, majeranek
    -olej
    -wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zraziki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na grubsze kotlety i lekko rozbijamy młotkiem. Obsypujemy przyprawami i odstawiamy na bok. Marchewkę gotujemy w całości w wodzie ok.20 min.Mięso mielone przyprawiamy do smaku. Na filet z kurczaka kładziemy mięsko mielone, marchewkę i piórka cebuli, zawijamy w roladkę, spinamy wykałaczką. Maczamy zraziki w roztrzepanym jaku i bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na rumiano. Obsmażone zrazy układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku ok. 40 min.

Porady

Do naczynia żaroodpornego ze zrazami możemy włożyć kawałki masła przed wstawieniem do piekarnika; wytworzy się fajny sosik do polania np. ziemniaczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować