Zapiekany bloczek z mięsem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny zapiekany bloczek

  • 40 min

Składniki:

  • farsz mięsny
    500 g mięsa mielonego
    sól
    1 białko
    bułka tarta
    pieprz
    farsz ryżowy
    1 woreczek ryżu
    1 żółtko
    1 marchewka
    1 cebula
    10 dag kapusty pekińskiej
    przyprawa uniwersalna
    1/2 puszki fasolki czerwonej
    kapusta pekińska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekany bloczek z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bloczek po upieczeniu 1. Od kapust pekińskiej odrywamy liście rozcinamy na pół zalewamy wodą solimy i gotujemy tak aby lekko zmiękły . Mięso wrzucamy do miski doprawiamy dobrze solą i pieprzem dodajemy białko i bułkę tartą wyrabiamy gładką zwarta masę . Ryż gotujemy , marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę siekamy , kilka liści z kapusty pekińskiej także siekamy drobno , warzywa podsmażamy na oliwie i doprawiamy przyprawą uniwersalną . Przekładamy do ryżu dodajemy żółtko i mieszamy . W formie keksowej ( ja robię w silikonowej ) układamy liście na spodzie i po bokach , na to kładziemy większą część farszu mięsnego , następnie fasolki czerwone odsączone na fasolki kładziemy farsz ryżowy . i znów resztę farszu mięsnego przykrywamy liśćmi z pekińskiej . Zapiekamy w piekarniku około 30-40 minut w temp. 170 C . Polecam pyszne !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować