Żółte naleśniki w sakiewkach z tofu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Naleśniki w wersji sakiewek, może to być propozycja dla zakochanych ale nie tylko.

  • 60 min

Składniki:


  • 1 łyżeczka kurkumy
    Pieprz kolorowy
    Bazylia
    Oregano
    kurkumy
    1 jajko
    6 łyżek wody gazowanej
    3/4 szklanki wody niegazowanej
    1,5 szklanki mąki wrocławskiej
    sól
    farsz
    1 puszka kukurydza i groszek mała
    ½ opakowania tofu
    ½ puszki kiełków z fasoli
    1 cebula czerwona
    1/5 cukini
    3 pomidorki koktajlowe czerwone
    10 oliwek czarnych
    ½ papryki czerwonej
    Sól
    Por zielona część
    oliwa

Żółte naleśniki w sakiewkach z tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, wodę, sól, kurkumę. Całość blenderuję. Na patelni na oleju smażę naleśniki. Tofu marynuję w oliwie, dodaje pieprz, sól, bazylię , oregano. Smażę na patelni 5 minut i kroję w kostkę. Do miski wrzucam kukurydzę z groszkiem, tofu, kiełki fasoli, oliwki czarne, paprykę. Farszem napełniam naleśniki tworząc sakiewki. Związuje je paskami z pory. Talerz dekoruję pomidorkami. Z czerwonej cebuli wycinam kwiatka, środek robię z cukinii plasterków. Serca wycinam z papryki .

Komentarze

Podobne przepisy