Żółta zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Aby zupa była inna niż zwykła pomidorówka,ugotowałam ją z żółtych pomidorów i dodałam żółtą paprykę oraz szczyptę cynamonu

Składniki:

  • ● 600 ml czystego wywaru warzywnego bez soli
    ● 1 kg żółtych pomidorów
    ● żółta papryka
    ● biała cebula czosnkowa
    ● łyżka soku z cytryny
    ● 1-2 łyżeczki cukru
    ● szczypta cynamonu
    ● 150 ml śmietany 18-proc.
    ● łyżeczka posiekanego koperku
    ● łyżeczka soli

Żółta zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, zdejmujemy
    skórkę. Cebulę obieramy,
    paprykę myjemy i usuwamy
    gniazdo nasienne.
    Warzywa kroimy w kostkę,
    wsypujemy do wywaru i gotujemy
    ok. 20 minut
  • 2. Zupę miksujemy na krem,
    wlewamy sok z cytryny, doprawiamy
    i mieszamy. Zabielamy
    śmietaną. Posypujemy
    koperkiem. Podajemy z makaronem
    lub ryżem.

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy