Żołądki z żółtym serem

4.5 (156 ocen)

  • 20 min

Żołądki z żółtym serem to smaczne i proste danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    1/2 kg pieczarek
    15 dag sera żółtego
    2 cebule
    100 ml śmietany
    4 łyżki masła
    1 łyżka mąki
    natka
    kostka rosołowa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 2 łyżkach masła zeszklić pokrojoną cebulkę.
  • 2. Na pozostałych 2 łyżkach masła podsmażyć pieczarki.
  • gotujemy żołądki w bulionie 3. Oczyszczone żołądki pokroić w paski i ugotować w wodzie z rosołkiem. Dodać zeszkloną cebulę.
  • 4. 5 min. przed końcem gotowania dodać pieczarki.
  • 5. Utworzony sos zagęścić mąką i śmietanką. Dodać natkę.
  • Smacznego! 6. Wyłożyć na talerz i posypać utartym serem.

Porady

Nie dodawać sera do gotowania, gdyż może się przypalić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Żołądki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować