ŻOŁĄDKI W SOSIE WARZYWNYM

0 (0 ocen)

znakomite,wszyscy domownicy za nimi przepadają.

Składniki:

  • 1kg żołądków drobiowych, .
    pół kilo różnych warzyw, .
    1/3 szklanki śmietany 12%, .
    majeranek, .
    listek laurowy, .
    natka pietruszki, .
    koperek, .
    3 ząbki czosnku, .
    pieprz, sól do smaku.

Żołądki w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żołądki w sosie warzywnym 1. Żołądki umyć, oczyścić, błonnik usunąć, po czym umieścić w osolonej wrzącej wodzie, dodać listek laurowy, majeranek i posiekany czosnek. Gotować na małym ogniu pod przykryciem. W międzyczasie umyć, oczyścić i opłukać warzywa, następnie je drobno pokrajać lub zetrzeć na tarce i dodać do gotujących się żołądkówCałość gotować dalej do uzyskania całkowitej miękkości.Przyprawiamy do smaku dodać nieco pieprzu i soli, zalewamy śmietaną.




    ..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy