Żołądki w sosie cebulowym

4.5 (183 ocen)

Doskonale pasuje do niego surówka ze świeżych warzyw.

Składniki:

  • pół kg żołądków drobiowych
    duża cebula biała
    duża cebula czerwona
    marchew
    łyżka mąki
    mała śmietana 18%
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Żołądki w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy, oczyszczamy, przecinamy na połówki. Gotujemy pół godziny, po czym dodajemy warzywa. Cebule myjemy, kroimy na piórka, marchew w talarki. Gotujemy kolejne pół godziny. Mąkę i śmietanę miksujemy , zaprawiamy. Dodajemy ulubione przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować