Żołądki w pomidorach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uczę informatyki. Po pracy maluję obrazy i gotuję pyszne obiady dla mojej córki Dominiki

Składniki:

  • ● 60 dag żołądków drobiowych
    ● 2 cebule
    ● puszka pomidorów bez skórki
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● sól
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy
    ● majeranek
    ● papryka
    ● maggi
    ● sos sojowy
    ● 2 łyżki masła
    ● łyżka mąki

Żołądki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy i kroimy
    w plastry. Gotujemy w małej
    ilości wody. Odcedzamy, ponownie
    zalewamy wodą i gotujemy
    z przyprawą uniwersalną, liściem laurowym,
    pieprzem i zielem
  • 2. Cebule obieramy, kroimy
    w piórka i szklimy na łyżce
    masła. Dodajemy do żołądków.
    Dusimy na małym ogniu.
    Wlewamy pomidory, doprawiamy
    pozostałymi przyprawami
    i jeszcze dusimy.
  • 3. Z mąki i reszty masła robimy
    zasmażkę i dodajemy do
    potrawy. Gotujemy, aż zgęstnieje.
    Podajemy z młodymi
    ziemniakami i mizerią

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy