Żołądki w panierce

5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Byłam ciekawa, jak smakują usmażone żołądki. Wyszło pysznie!

Składniki:

  • 16 kurzych żołądków
    1 szkl. bułki tartej
    2 jajka
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Żołądki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy i usuwamy błony. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
    z przyprawą do kurczaka. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Jajka rozkłócamy, doprawiamy pieprzem. Zanurzamy żołądki, a następnie obtaczamy w bułce. Rumienimy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować