Żołądki kurze z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki oczyścić i dokładnie umyć, pokroić na części. W garnku zagotować wodę, włożyć żołądki (wody tyle , żeby je przykrywała). Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać do żołądków i gotować pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki (również można podsmażyć), gotować jeszcze 15 minut, po czym dodać przygotowaną ze smalcu i mąki zasmażkę. Gotować jeszcze 10 – 15 minut.
Podawać gorące, posypane startym żółtym serem.
Smacznego!
Porady
Ja najpierw sparzam żołądki – wrzucam na wrzątek, zagotowuję, odcedzam, wrzucam do drugiego garnka z wrzątkiem i dalej gotuję jak wyżej.
Komentarze