Żołądki indycze po żydowsku

4.47 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja żona i dwie córki (5 i 10 lat) dzięki temu daniu polubiły podroby.

Składniki:

  • 1 kg indyczych żołądków
    2-3 cebule
    3-4 ząbki czosnku
    2 łyżeczki curry
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    bagietka
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki indycze po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyszczamy i dokładnie myjemy. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Cebule kroimy w półplasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Następnie wkładamy żołądki. Posypujemy szczyptą soli i curry. Obficie oprószamy pieprzem. Wlewamy ok. 1/2 szklanki wody. Dusimy ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy potrawę. Podajemy z pokrojoną bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Żydowska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować