Żołądki drobiowe z pieczarkami

5 (196 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:


  • 1/2 kg żołądków drobiowych
    250 g małych pieczarek
    duża cebula
    liść laurowy
    ziele angielskie
    kostka rosołowa
    2-3 małe suszone grzyby (kapelusze)
    100 g koncentratu pomidorowego
    łyżka mąki
    2 łyżki kuminu rzymskiego
    1/2 łyżeczki papryczki chilli
    sól ,pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min ,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować