ŻOŁĄDKI DROBIOWE Z GRZYBAMI LEŚNYMI

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Wyśmienite połączenie smaków żołądków i grzybów.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 1/2 kg żołądków drobiowych
    - 1 szklanka oczyszczonych i pokrojonych grzybów leśnych
    - 1 cebula
    - 1 łyżka masła
    - przyprawa uniwersalna, pieprz
    - 1 łyżka mąki
    - 1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żołądki z grzybami leśnymi 1. Żołądki umyć, oczyścić z błon, ugotować z przyprawa uniwersalna do miękkości ok. 1,5 godz. Odcedzić. 1 szklankę wywary zachować. Pokroić.
    Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle (dać trochę przyprawa uniwersalna).
    Grzyby umyć, pokroić i wrzucić do cebuli. Dusić, dodając odłożony wywar z żołądków. Dodać pieprz i dusić jeszcze 15 minut.
    Potrawę zagęścić mąką wymieszaną z małą ilością wody. Zagotować.
    Dodać śmietanę. Wymieszać.
  • żołądki z grzybami leśnymi 2. Podawać żołądki posypane natką pietruszki.

Porady

Żołądki podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem, kopytkami, kluskami śląskimi i dowolną sałatką lub ogórkiem kiszonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować