Żołądki drobiowe

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

z puree z zielonego groszku

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - żołądki drobiowe: 500 gramów
    - Włoszczyzna HORTEX: 1 opakowanie
    - zielony groszek HORTEX: 1 opakowanie
    - Rukola Fit&Easy: 1 opakowanie
    - śmietana 36%: 500 mililitrów
    - masło: 1 łyżka
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
    - sól, pieprz do smaku: 0.5 łyżki
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie

Żołądki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Włoszczyzna HORTEX 1. Żołądki myjemy i oczyszczamy, następnie gotujemy dodając połowę paczki włoszczyzny, liść laurowy, sól i pieprz.
  • papier SAGA 2. Gdy żołądki się ugotują wyjmujemy je z wody i odsączamy na papierze SAGA.
  • Rukola Fit &Easy 3. Na patelni rozpuszczamy masło, następnie wsypujemy drugą część włoszczyzny. Lekko podsmażamy, dodajemy żołądki i zalewamy śmietaną. Dusimy około 15 minut, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy rukolę.
  • 4. W osolonej wodzie gotujemy zielony groszek, odcedzamy i miksujemy z dodatkiem masła oraz śmietany na puree. Puree układamy na środku talerza, a żołądki dookoła groszku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy