Zmrożony mus owocowy z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe i studzimy.
2.2 szklanki borówek amerykańskich (1 szklankę borówek odkladamy), 3 banany oraz reszte owoców: maliny, poziomki, jeżyny (zostawiając po kilka sztuk wg uznania do dekoracji) wsypujemy do malaksera/blendera, dodajemy miód i dokładnie miksujemy na gładką masę.
3.Mus owocowy przelewamy do 6 szklanek/pucharków i wstawiamy do zamrażalki na około 20 minut.
4.Przygotowujemy 3/4 gorzkiej czekolady 90 % kakao lub innej. Łamiemy ją na mniejsze kawałki.
Czekoladę mieszamy z 3 łyżkami wody i topimy ją na parze w miseczce
Orzechy laskowe siekamy.
5.Wyjmujemy po około 15-20 minutach mus owocowy z zamrażalki i posypujemy go resztą odłozonych borówek amerykańskich.
Komentarze