Złote runo

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Przepis wymyśliłam z tego co miałam pod ręką:)

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jajka
    1 szkl.cukru
    1/2 szkl.mąki pszennej
    1/2 szkl.mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 garście kulek czekoladowych do mleka
    MASA:
    6 jabłek
    2 galaretki
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Złote runo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno,dodać cukier.W czasie ubijania dodawać po jednym żółtku.Na końcu dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać.Wylać na blaszkę i posypać kulkami czekoladowymi,lekko docisnąć.Piec 25-30 minut w temp.160-170"c
  • 2. MASA:
    Jabłka obrać,zetrzeć na grubym tarle.Galaretki rozpuścić w 2 szkl.wody,lekko ostudzić,dodać odciśnięte ze soku jabłka,wymieszać.Wyłożyć na ciasto.

Porady

Kulki czekoladowe można wysypać na spód blaszki i zalać biszkoptem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować