Złota rybka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć , skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą warzywną , zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. godzinę.
2.Następnie filety zmielić w maszynce lub drobno posiekać.
Tuńczyka rozgnieść widelcem, cebulę utrzeć na tarce, jajka ugotowane na twardo drobno posiekać. Płatki owsiane zalać wrzącym mlekiem i pozostawić do nasiąknięcia.
Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę , dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku.
3.Z masy formować małe kotleciki , nadawać im kształt ryby i panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
4.Kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Przy odwracaniu kotletów posługiwać się szeroką łopatką. Podawać z dowolnymi warzywami.
Porady
Najbardziej smakują z młodymi ziemniaczkami z wody, posypanymi koperkiem.
Komentarze