Łosoś z borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z łososia dokładnie oczyścić z ości i skórę z łusek, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, odłożyć przynajmniej na pół godziny do lodówki.
W tym czasie ugotować ryż z obranymi marchewkami na bulionie, w trakcie gotowania wyjąć marchewki i takie półtwarde pokroić w słupki a'la frytki.
Borowiki pokroić w plastry, przesmażyć na maśle dodając posiekaną cebulę, sól, pieprz i śmietankę.
2.Łososia wyjąć z lodówki, obłożyć wiórkami masła i wstawić do pieczenia w kombiwarze lub prodiżu. Piec 30 minut w 180 stopniach, na 10 minut przed końcem ułożyć na rybie przesmażone na maśle borowiki, zapiec do zrumienienia.
3.Rybę z grzybami podać na ryżu, obłożyć frytkami z marchewki, udekorować liśćmi sałaty, natką i kawałkami cytryny.
Komentarze