Złociste medaliony z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior gotujemy w osolonej wodzie (ja dodałam łyżkę soli) aż będzie lekko miękki (ja gotowałam około 20 minut.
Następnie wyjmujemy z wody i jego ćwiartkę kroimy w kostkę dodajemy do miski z mięsem.
2.Paprykę myjemy, kroimy w małą kostkę dodajemy do miski.
3.Mięso wkładamy do miski, przyprawiamy solą , pieprzem, vegetą, granulowanym czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka. Dodajemy posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, liście bazylii oraz wyciśnięty ząbek czosnku . Dokładnie mieszamy
4.Pieczarki kroimy w drobną kostkę dodajemy do miski.
5.Do całości dodajemy dwa surowe jajka.
6.Majonez mieszamy z kartoflanką i dodajemy do całośc składników. Dokładnie mieszamy.
7.Z naszej mieszanki formujemy medaliony, które smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony tak długo aż uzyskają złocisty kolor.
8.Gotowe medaliony świetnie smakują z chlebem lub bagietką, ale nadają się również jako dodatek do ziemniaków.
Smacznego
Porady
Pozostałą część kalafiora możemy podać jako dodatek do dania z bułką tartą.
Komentarze