Ziołowy schab pieczony w rękawie

4.48 (150 ocen)

Smaczna , domowa i mocno ziołowa wędlina

Składniki:

  • 0,7kg. surowego schabu
    Marynata:
    4 łyżki oliwy z oliwek ( ew. oleju)
    1 łyżka tymianku
    1 łyżka suszonej bazylii
    1łyżka ziół prowansalskich
    1łyżka koperku suszonego
    1 łyka soli ziołowej
    1 łyżeczka pieprzu

    folia aluminiowa
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (150 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony Przystawki Wędliny

Ziołowy schab pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Wszystkie składniki marynaty łączymy , nacieramy ( wklepujemy) w mięso , zawijamy w folię aluminiową odstawiamy na noc do lodówki.
    Następnego dnia schab przekładamy do rękawa do pieczenia , nagrzewamy piekarnik do 180st. pieczemy ok 1 godz. z termoobiegiem grzanie góra dół. Rękaw delikatnie rozcinamy od góry , zostawiam schab na 5-10 min w wyłączonym piekarniku by pochłonął wytworzony sos i pozostał soczysty.
  • 2. Podajemy pokrojony w cienkie plastry do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować