Ziołowy rekin z czosnkowo-cebulowym spaghetti

0 (0 ocen)

Delikatny stek z rekina podany ze spaghetti . Mięso jest miękkie i delikatne

Składniki:

  • 2 steki z rekina po 300 g (u mnie mrożone)
    250 g makaronu spaghetti
    6 plastrów sera gouda marmurkowa
    3 średnie cebule
    4 ząbki czosnku
    130 g margaryny
    sól
    sól ziołowa, pieprz ziołowy, pieprz cayenne
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek Ryba Spaghetti

Ziołowy rekin z czosnkowo-cebulowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie.
  • 2. Steki z rekina rozmrozić. Porządnie osuszyć ręcznikiem papieprowym
  • 3. Steki posypać z oby dwóch stron solą ziołową, pieprzem ziołowym i pieprzem cayenne, polać odrobiną soku z cytryny. Odstawić na 15 min
  • 4. W rondlu rozpuścić margarynę , dodać pokrojoną cebulę w pół plasterki, przesmażać 15 min co jakiś czas mieszając. Dodać posiekany w słupki czosnek Dusić przez 5 min. Dodać ser pokrojony w cieniutkie paseczki.
  • 5. Do cebuli czosnku i sera dodać makaron i trzymać przez 5 min na ogniu cały czas mieszając
  • 6. Steki smażyć po 7 -8 min z każdej strony na patelni grillowej
  • 7. Porcję spaghetti nałożyć na talerz, obok położyć stek z rekina, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rekin Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Egzotyczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować