Delikatny stek z rekina podany ze spaghetti . Mięso jest miękkie i delikatne
Składniki:
2 steki z rekina po 300 g (u mnie mrożone)
250 g makaronu spaghetti
6 plastrów sera gouda marmurkowa
3 średnie cebule
4 ząbki czosnku
130 g margaryny
sól
sól ziołowa, pieprz ziołowy, pieprz cayenne
sok z cytryny
Ziołowy rekin z czosnkowo-cebulowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie.
2.Steki z rekina rozmrozić. Porządnie osuszyć ręcznikiem papieprowym
3.Steki posypać z oby dwóch stron solą ziołową, pieprzem ziołowym i pieprzem cayenne, polać odrobiną soku z cytryny. Odstawić na 15 min
4.W rondlu rozpuścić margarynę , dodać pokrojoną cebulę w pół plasterki, przesmażać 15 min co jakiś czas mieszając. Dodać posiekany w słupki czosnek Dusić przez 5 min. Dodać ser pokrojony w cieniutkie paseczki.
5.Do cebuli czosnku i sera dodać makaron i trzymać przez 5 min na ogniu cały czas mieszając
6.Steki smażyć po 7 -8 min z każdej strony na patelni grillowej
7.Porcję spaghetti nałożyć na talerz, obok położyć stek z rekina, smacznego
Komentarze