Ziołowy pstrąg z pieca

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryba jest delikatna w smaku, bardzo aromatycznie pachnie – może być podana jako dodatek albo samodzielne danie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - świeży pstrąg: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - rozmaryn: 1 szczypta
    - mąka: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Ryba

Ziołowy pstrąg z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić z łusek i wypłukać w wodzie.
    Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
    Oprószyć mąką, krótko obsmażyć na minimalnej ilości oleju.
  • 2. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w piekarniku w 180'C około 15-20 minut.
  • 3. Opiekanie ryby jest bardzo wygodnym i szybkim sposobem podgrzewania (można przygotować posiłek wcześniej i potem szybko i bez smażenia podać gościom ciepłe i pachnące jedzenie). Takie opiekanie służy również wytopieniu tłuszczu (zostaje na brytfance)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować