Ziołowy kurczak

0 (0 ocen)

Pyszny z chrupiącą skórką

Składniki:


  • 1 świeży kurczak,
    olej,
    oregano,
    płatki chilli,
    sól,
    pieprz,
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
    tymianek,
    2 łyżeczki słodkiej papryki.

Ziołowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyj. Osusz ręcznikiem papierowym. Olej wlej do miseczki i wsyp wszystkie zioła oraz czosnek. Dokładnie połącz składniki. Mieszanką ziołową natrzyj kurczaka Odstaw najlepiej na całą noc w lodówce. Piecz kurczaka przykrytego folią przez 30-40 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. następnie ściągnij folię i piecz kolejne 30 minut co jakiś czas polewając kurczaka masłem z brytfanki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy