ZIOŁOWE MASEŁKO

0 (0 ocen)

  • 30 min

Masełko jest świetnym dodatkiem do ryb i mięs, a także tostów.

  • 30 min

Składniki:

  • • ½ kostki masła
    • 4 łyżki posiekanych ziół ( bazylii, natki pietruszki, koperku, szczypiorku)
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka brandy
    • Cytryna, sol, pieprz

Ziołowe masełko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło o temperaturze pokojowej ubij na puszystą masę. Następnie utrzyj z sokiem wyciśniętym z cytryny i 1 łyżką brandy. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane zioła i dokładnie utrzyj. Na koniec przypraw solą i pieprzem. Gotowe masełko lekko schłódź, uformuj w rulon i zawiń w folię.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy