Ziołowe krążki cebulowe

5 (186 ocen)

  • 10 min

Krążki cebulowe w nieco innej odsłonie. Te tradycyjnie podane, postanowiłam wzbogacić ziołami;) Idealna przekąska przed tv i do piwa.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    ( na dwie porcje)

    cebula duża - 2 sztuki
    mleko - 1 szklanka
    mąka pszenna - 3/4 szklanki
    jajko - 1 sztuka
    bułka tarta - 1/2 szklanki
    sól - szczypta
    pieprz - szczypta
    zioła prowansalskie - 1 łyżka
    olej - 1 szklanka

Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Ziołowe krążki cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku cebulę obieramy z łupin. Kroimy na 2 cm plastry. Oddzielamy warstwy od siebie, aby powstały pojedyncze kręgi.
    Mleko plus jajko dajemy do miski - łączymy ze sobą, dodajemy mąkę i przyprawy, ponownie mieszamy. Na oddzielny talerz wsypujemy bułkę tartą.
    Krążki cebulowe obtaczamy na początku w cieście, a następnie w bułce tartej.
    Szklankę oleju przelewamy do małego rondelka - rozgrzewamy na małym ogniu.
    Obtoczone i panierowane krążki wkładamy po dwie sztuki do rondelka z olejem i smażymy na wolnym ogniu do zarumienienia się z obu stron;) Smacznego;)
    *krążki należy smażyć na wolnym ogniu, gdy przesadzimy z mocą, na zewnątrz ciasto będzie spalone, a cebula w środku surowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować